fbpx

Over Lotte

Hoi, ik ben Lotte en ik ben onverklaarbaar onvruchtbaar verklaard. Althans, die diagnose kregen wij na ruim een jaar zelf ‘proberen’ zwanger te raken en grondig onderzoek in het ziekenhuis.

In 2014 stond ik waar jij nu staat. Ik probeerde zwanger te raken zonder resultaat, pakte alles aan wat er op mijn pad kwam en liep ook nog in het ziekenhuis voor onderzoeken en hormoonbehandeling.  Ik deed er alles aan, las alle artikelen en wilde zo snel mogelijk een zwangerschap realiseren, maar ergens raakte ik ook moedeloos. Geen diagnose, geen concreet behandelplan en geen zwangerschap. Ik raakte mezelf behoorlijk kwijt in die periode. Ik werd geleefd, maar leefde zelf niet echt meer. 

Alle algemene tips heb ik meerdere malen gelezen en toegepast (foliumzuur slikken, alcohol beperken etc.). Ik heb meerdere Oosterse geneeswijzes geprobeerd en deed aan voetreflex. Ik vond het allemaal heerlijk en het hielp ontspannen, maar het echte gewenste resultaat was er niet.  

Na bijna twee jaar, terwijl ik stijf van de systetische hormonen stond, kwam ik door middel van hormoon coaching achter de echte oplossing; Ik moest een aantal aanpassingen doen in mijn voedingspatroon om zo mijn lichaam te voorzien van de juiste vitamines en bouwstoffen. Toen ik dat eenmaal leerde en ook echt ging uitvoeren was ik binnen 2 maanden zwanger.

Onwerkelijk en ik was ook een beetje sceptisch ten aanzien van de aanpassingen, want ja hoe wist ik nu zeker dat dit geholpen had? Feit was wel dat ik nu zwanger was, en snel ook. En dat nadat wij twee jaar probeerde zwanger te raken, onder begeleiding stonden van het ziekenhuis en ik hormonen moest slikken.

ZWANGER DOOR TOEVAL, OF TOCH NIET?

De voedingsadviezen ging ik een jaar later wederom toepassen om mijn cyclus weer op gang te krijgen na de borstvoedingsperiode van onze dochter. Ik wilde het dit keer preventief goed aanpakken en zo besloten wij dan ook dat ik geen anticonceptie zou gebruiken en een tweede kindje eventueel welkom was. Juist ook omdat het de eerste keer langer duurde.

Je raad het waarschijnlijk al, ik raakte helemaal overtuigd dat ik weet wat mijn lichaam nodig heeft; Ik was binnen een maand zwanger van onze zoon. Met mijn eigen ervaring in gedachten besloot ik mijn hart te gaan volgen en andere vrouwen hiermee te helpen. Ik heb de studie Trainer Hormoonfactor gevolgd bij Ralph Moorman en ben mij meer gaan verdiepen in de wondere wereld van hormonen en zwangerschap. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige op het gebied en heb ik er mijn missie van gemaakt vrouwen te begeleiden naar een gezonde en natuurlijke zwangerschap.

STOELENDANS VAN HET LICHAAM

Ik weet inmiddels wat werkt voor mijn lichaam en ben ervan overtuigd dat wij samen jouw proces door middel van voeding en beweging kunnen ondersteunen. Voeding, het lichaam en een zwangerschap; het is een soort stoelendans, je hebt alleen de spelregels nog nodig. Het is zó verslavend om te zien wat je kan beïnvloeden met de juiste voeding, beweging en vitamines.

Ik ben super trots dat ik nu moeder van twee heerlijke kinderen ben en samen met mijn man Job wonen wij in Wormer, een klein dorp in Noord-Holland. Iedere dag merk ik bij mezelf, maar ook in mijn gezin wat de juiste voeding kan doen voor het lijf.

EN WIE BEN IK OOK

Ik ben een gezondheidsfreak die precies weet welke keuzes ik moet maken én ik ben gek op de bourgondische levensstijl met wijn, kaas, pasta en chocola.

Ik ben heel zelfstandig en regel altijd ‘alles’ en kan daarin lekker doorslaan door alles in eigen hand te willen houden en voor iedereen te willen regelen. Dat laatste zorgt dan weer voor, oh ironie, onzekerheid of ik alles wel goed gedaan heb.

Ik ben die moeder & tante die nooit limonade in huis heeft, maar wel taartjes gaat bakken omdat het zo gezellig is.

Ik ben ontzettend a-creatief en verbaas mezelf dan ook keer op keer met alle knutselwerkjes die ik met mijn dochter maak.

EN ALS JE MIJ ECHT GOED KENT, DAN WEET JE DAT IK…

  • Dol ben op slechte programma’s als Ex on the beach, Temptation Island en Say Yes To The Dress.
  • Echt verslaafd ben aan lippenbalsem, zelfs ’s nachts smeer ik dit op.
  • Totaal niet kan zoeken. Ik ben altijd mijn sleutels kwijt, terwijl ze vaak voor mijn neus liggen
  • Liters thee drink op een dag, zomer of winter maakt niets uit

En nu is het jouw beurt. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn verhaal helemaal te lezen? Herken je jezelf erin? Deel dit met mij en laten we kennismaken om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik ben oprecht benieuwd naar jou!

Contact

15 + 15 =

© 2019-2020 VITHR Hormooncoach

 privacy statement   algemene voorwaarden   FAQ