fbpx

Doelen, ik heb grote doelen

Ik heb een doel

Dat ik begon met VITHR koos ik voor veiligheid, ik bleef nog gedeeltelijk in de HR werken en verdiende daarmee het geld wat ik in VITHR kon investeren. Want dat ik meer wilde doen met hormooncoaching was mij inmiddels wel duidelijk, maar spannend en onzeker was het ook.

Want ik wist inmiddels wel hoe je zelfstandig moest werken. Ik werkte al langere tijd op opdrachtbasis en was ook in het bedrijfsleven daarvoor zelfsturend geweest. Maar hoe ga je een bedrijf opbouwen? Hoe ga ik zorgen dat iedereen weet wat ik doe en waarbij ik kan helpen?

Ik bouwde een website (met hulp, want ook dat was nieuw), veranderde de focus van mijn bedrijf, nam een coach in de arm om mezelf eens lekker door elkaar te schudden en ineens stond alles op losse schroeven. Want ik moest een keuze maken, welke doelgroep wordt mijn doelgroep. Waar ga ik me op richten?

Stiekem wist ik het wel, want zelfs tijdens mijn Hormooncoach studie vertelde ik dat ik vrouwen wil helpen om de weg naar zwangerschap anders in te richten dan puur medisch. Maar dat uitspreken en echt voor gaan vond ik spannend. En toch deed ik het, want ik las overal dat dat wel handig was.

Ik had een website, een instagram account en toen? Ja, toen wist ik het even niet meer. Dus sprong ik in het diepe en nam ik een businesscoach in de arm. In 2 maanden leerde ik ontzettend veel, duizelde het mij soms heel erg van alles wat je allemaal ‘moet’ doen als ondernemer maar behaalde ik vooral hele mooie resultaten. Ik was leergierig en nam alles in mij op en bracht het in de praktijk.

Ik merkte dat het werkte, ik kreeg meer klanten en het mooie was dat dit ook allemaal mijn ‘ideale klanten’ waren. En dat klinkt gek, maar dat is het niet. Ik trok namelijk ineens mezelf aan.. Iedereen die ik ging begeleiden vertelde mij een uniek verhaal, en vol met raakvlakken op mijn leven. Mijn leven van nu, maar ook mijn leven van 6 jaar geleden. Het leven dat wij leefde toen wij een kinderwens hadden die niet in vervulling leek te gaan.

Zo was daar een dame met een dochter met bijna dezelfde naam als mijn dochter en ook nog eens dezelfde werkplek als dat ik altijd had gehad. En daarna kwam daar ineens een sterke vrouw, die nooit haar emoties toonde en alles bij zich hield. Of die dame die net zo’n passie voor gezond en lekker eten heeft als dat ik heb. Gelijktijdig kwam de dame die net als ik zo ontzettend gedreven is om altijd overal een oplossing voor te bedenken, iets direct aan te pakken en ervoor te gaan. En zo kan ik nog wel even door gaan. Ik kreeg een spiegel voor en spiegelde deze dames terug wat ik zag en zo mega herken.

EN DAN GA JE VERDER

Ik ontwikkelde een onlineprogramma waar ik 8 dames in de pilot versie mee nam. Een super leerzame cursus, waar ik zelf nog wel wat onzeker over was. Deel ik wel genoeg waarde? Leg ik het allemaal wel goed uit? En na 6 weken kreeg ik volop mooie berichten en leerde ik dat online werken niet voor iedereen werkt. En leerde ik ook veel over hoe ik dit in wil richten zodat het wel bij mij blijft passen.

En toen kwam er een idee voor een Instagram cursus, want hoe leuk is het om weer eens samen te werken. En niet alleen samenwerken, maar ook nog eens iets moois maken met iemand die binnen 6 maanden ontzettend in je hart is gaan zitten. Rowan leerde ik kennen tijdens de periode van business coaching en wij hadden direct een mega klik. Dat wij samen iets gingen ontwikkelen stond vrij snel vast, en van het idee kwam een mega toffe cursus waar ik heel veel van leerde. Ook op Instagram gebied, want daar schort het bij mij nog wel eens aan haha.

En ineens, ineens was het augustus en brak ik mijn voet. De dagen werden even wat anders en ik merkte dat ik mijn stip op de horizon miste. In de afgelopen maanden heb ik vooral veel dingen ontwikkeld om zoveel mogelijk vrouwen te kunnen helpen met mijn kennis. Ik was overgestapt in de doe modus (ha, schreef ik net niet dat ik me zo herkende in de dame die altijd overal een oplossing voor wil? Daar is ie hoor, de herkenning). En die modus voelt veilig, want zo ben ik lekker aan het ontwikkelen en bouwen.

Maar wat ik even vergeet is dat ik naast hormooncoach ook gewoon mijn bedrijf aan het bouwen ben. Ik wil een bedrijf bouwen wat uiteindelijk een platform biedt voor vrouwen met een kinderwens. Het is mijn missie om de emoties en gevoelens te benoemen en te bespreken, zodat het geen opgekropte emotie wordt. Zodat de weg naar een zwangerschap wat lichter kan zijn. Het is mijn doel om andere vrouwen te leren wat voor kracht het vrouwelijk lichaam heeft. Welke voeding voor jouw lijf goed is zodat ook jouw lichaam gaat doen wat het vanuit de natuur gekregen heeft.

En dat doel ga ik niet halen als ik alleen maar blijf ontwikkelen. Dus ik moest een moment nemen om me dit te realiseren. Om mezelf af te vragen wat wil ik. Wat wil ik de vrouwen bieden? En daarom heb ik besloten om hulp in te roepen.

En ja, dat was mega spannend. Ik deed namelijk hetzelfde als wat veel vrouwen doen die ik spreek. Ik wilde heel graag, maar vond het mega eng. Ik zei dat ik het een te grote financiële stap vond..

Terwijl ik dat zei had ik al gelijk spijt, want iets in mij vertelde mij dat het niet de juiste keuze was om zelf te blijven proberen. Ik behaal echt wel resultaat, maar als ik een platform wil bouwen dan moet ik groter durven denken. Dus ik daagde mezelf uit.

En dat betekent dat ik vanaf september instap in een coachingstraject bij Mieke Kuilman, de social sales academy ga ik doen. Ik ga leren hoe ik mijn bedrijf nog meer kan laten groeien en hoe ik mijn doel en missie op de juiste manier over kan brengen.

Want als er iets is dat ik geleerd heb in de afgelopen maanden, dan is het wel dat er heel veel vrouwen zijn die een kinderwens nog niet in vervulling hebben zien gaan. En niets liever zouden willen dan dat. En dan kan ik toch niet op de bank blijven zitten en niet alles op alles zetten om deze vrouwen te bereiken? Want met mijn kennis kan die wens echt dichterbij komen, daar zijn mijn eigen kinderen het levende bewijs van.

 
 

Laatste nieuws, tips en weetjes

Het aantal IVF behandelingen neemt toe

Het aantal IVF behandelingen neemt toe

Fertiliteitsbehandelingen in NederlandHet aantal ivf-behandelingen in 2019 is ruim 14.000 behandelingen. Er zijn er in een jaar tijd 14.000 behandelingen uitgevoerd, puur en alleen IVF. Dat is nogal wat. En helemaal als je je bedenkt dat IUI de meest gebruikte methode...

Lees meer
Waarom is mijn menstruatie..

Waarom is mijn menstruatie..

Waarom is mijn menstruatie..  Sinds ik vier jaar geleden begon met mijn eigen praktijk krijg ik vrijwel dagelijks vragen binnen van vrouwen die voornamelijk gaan over menstruatie. Vragen waarmee de meeste al liepen toen ze in de puberteit zaten en vragen die nu weer...

Lees meer
Oestrogeen en progesteron

Oestrogeen en progesteron

De bekendste hormonen Oestrogeen en progesteronDeze blog zit vol met (achtergrond) info over de meest besproken hormonen van ons vrouwelijk lichaam; Oestrogeen en progesteron. In (bijna) iedere fase van onze cyclus is een van deze twee hormonen aanwezig en doet het...

Lees meer

© 2019-2020 VITHR Hormooncoach

 privacy statement   algemene voorwaarden   FAQ